Historia

Savottajätkien eväästä koko Lapin suosikiksi

Tervola on kuuluisa rieskapitäjä, jossa ohrarieskan leipomisella on pitkät perinteet. Rieskapaikalla on oma tärkeä paikkansa tervolalaisen rieskan historiassa; liiketoiminnan keskiössä on yhä se resepti, joka kehitettiin lähes sata vuotta sitten savottaevääksi. 

Alussa oli savotta, rieska ja Lyyli

Rieskapaikan tarina juontaa juurensa vuoteen 1927, jolloin nykyisen yrittäjän, Sauli Räihän, isöäiti alkoi leipoa ohrarieskaa savottaevääksi. Eipä aikaakaan, kun isoisä-Aarne huomasi leivillä olevan kysyntää savottaväen keskuudessa. Suositun reseptin ympärille syntyi leipomo vuonna 1963 ja ravintola seurasi perässä neljä vuotta myöhemmin. Saulin ja hänen isovanhempiensa välissä vetovastuussa olivat ensin Olavi-isä ja vuosituhannen vaiheessa isän veli.

Rieskapaikan historia lyhyesti

  • Räihän Rieska syntyi savottaevääksi 1927
  • Leipomo perustettiin Tervolaan 1963
  • Ravintola ja majoitus tulivat mukaan 1967
  • Sauli Räihä otti vetovastuun yrityksestä 2002